Biografie

Joris Bolhaar (1991, Losser) begon op 8 jarige leeftijd met trombonelessen aan de lokale muziekschool. Op zijn 13e pakte hij naast trombone de basgitaar en later contrabas op. Na zijn middelbare school studeerde hij Jazz Trombone bij Jilt Jansma & Jeroen Rol aan het ArtEZ Conservatorium Enschede. Hier kreeg hij de mogelijkheid om in 2010 met een Erasmusbeurs een half jaar aan het Birmingham Conservatoire (UK) te studeren.

Tijdens zijn trombonestudie waren zijn belangrijkste bijvakken Componeren/ Arrangeren (Rob Horsting, Joan Reinders) en HaFaBra & Bigband directie (Fried Dobbelstein, Bart Bijleveld) Vanwege zijn grote interesse voor bigbandarrangeren schreef zijn eigen eindexamen (26-06-2013) voor 17-koppige Bigband. Tegenwoordig schrijft hij ook arrangementen voor (jeugd)-Harmonieorkest en spelen verscheidene bigbands zijn composities.

In 2014 begonnen een paar jonge Enschedese jazzmuzikanten de New Sound Jazz Machine, een bigband die voornamelijk stukken van Joris speelt. Naast bassist is hij tevens bandleider. In 2015 nam de NSJM deel aan het Internationale Big Band Concours in Hoofddorp, waar naast een uitstekend juryrapport voor de band, Joris ook nog eens de solistenprijs kreeg voor zijn composities & arrangementen!

In 2013 speelde Joris trombone in de 3e editie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Eric Vloeimans (njjo.nl)